Kék Maine Coon cicáink a J alomban

Kékség a szépség – a kitartás eredménye Kék Maine Coon cica

Kék Maine Coon cicáink érkezése a J alomban hatalmas boldogsággal töltött el bennünket.

Aki ismeri tenyészetünk történetét, tudja, milyen kitartóan vártunk a kék babáink érkezésére és mennyi balszerencse és fájdalom előzte meg a kis kékségek, szépségek érkezését. De a tenyésztés már csak ilyen. Nagyon sok türelemre, időre és kitartásra van szükség a hőn áhított és megálmodott Maine Coon cicák megszületésére. Minél idősebb egy tenyészet, annál nagyobb a valószínűsége,  hogy a tenyésztésnek nemcsak a szép és cukormázas oldalát ismeri meg, hanem találkozik a sötét oldallal is. Ugyanakkor a tenyészet ezekkel a kudarcokkal, fájdalmas élményekkel válik egyre inkább tudatossá, tapasztaltabbá és elszánttá.

Kék Maine Coon cica iránti szenvedélyünk Rhodesia, első kék lányunk kiválasztásával kezdődött. Még el sem hoztuk a tenyészettől, a C alomban született egy hatalmas kék babánk, akit először lánynak néztünk, de nem sokkal ez után kiderült, hogy egy óriás fiúnk van. Crystalról így Cristiano Ronaldora kereszteltük. Boldogságunk határtalan volt. Csodálatos párost láttunk bennük és fantasztikus babákat reméltünk tőlük. Lelki szemeink előtt már láttuk a kék angyal mancsokat. Azonban az élet, a sors vagy a jó isten keresztül húzta minden számításunk, mert Rhodit két hónap múlva elvesztettük, egy szörnyű kruppos tüdőgyulladás miatt. Padlóra kerültem. Éjszakákat sírtam át és fontolgattam, hogy amit még el sem kezdtünk igazán, a tenyésztést, be is fejezem. Hiszen végtelenül fájt.  Jó pár álmatlanul átvirrasztott éjszaka és egy októberi kiállítás után, ahol a tenyésztő társak megölelgették a lelkemet és megosztották velem saját fájdalmas élményeiket, elég erősnek éreztem magam a folytatáshoz.

Hogyan is volt ezután?

Mivel Rhodesiába igazán szerelmesek voltunk, ugyanabból a tenyészetből és párosításból hoztunk egy másik gyönyörű kék lányt. Maria és Waldemar bizalmáért egy életen át hálás leszek, hiszen elvesztettük szeretve dédelgetett gyermeküket, mégis ránk bíztak egy újabbat, csodálatos lányaik közül. Egy évet vártunk és megérkezett hozzánk Xaliah, aki minden várakozásunkat felül múlta. A kedvessége, bája, az Ashabelle tenyészetre jellemző elegáns megjelenése, gyönyörű hosszú fülei, mesterien formára szabott homloka és pofikája, csodás kék bundája lángra lobbantotta szívünket újra. Ismét boldogság költözött házunkba és tenyészetünkbe, hiszen minden adott volt ahhoz, hogy a kék gyerekeink végre megszülessenek.

Milyen is az élet?! Amikor minden a helyére kerül és az ember fia-lánya újra hisz és bízik és remél, akkor történnie kell valaminek, hogy ezt a hatalmas örömöt és eufóriát csillapítsa. Ronaldonak ugyanis egy olyan szembetegsége lett, ami miatt nem javasolt vele a tenyésztés, mert előfordulhat, hogy örökíti. Meghoztuk az egyik legfájóbb döntést, ivartalaníttattuk őt. A szívem újra darabokra hullott és már fel is adtuk a kék iránti vágyunkat. Úgy gondoltuk, hogy ha nem akarja a sors, ne erőltessük, van más út is.

Ebben a keserves tragédiában született barátainknál, a Tourmalynx tenyészetben egy csodás kék fickó, akit – nem is tudtunk róla – de nekünk szántak első pillanattól fogva. Hálám és szeretetem örökké kísérni fog benneteket Zsófi és Tamás! Mentőövet dobtatok a fuldoklónak, lehetővé tettétek, hogy az álom végre valósággá váljon. Platon ellenállhatatlan fiatal fiúvá fejlődött, mire érte mentünk. A szomorú szamuráj tekintetű babából impozáns kandúr vált néhány hónap alatt az otthonunkban, aki bebizonyította számunkra,  hogy nem szabad az álmainkat feladni, mert Xaliahval együtt 6 kékség-szépséggel ajándékoztak meg bennünket, akik a mostani cikk írása közben is itt ugrálnak körülöttem és mosolyt csalnak arcomra, még ha néhány napja ez elképzelhetetlen is volt számomra.

Kék Maine Coon cicáink hamarosan új otthonaikba költöznek ugyan, de addig is minden perc ajándék velük, amit együtt tölthetünk. Szerelmünk, vágyunk tehát nem maradt beteljesületlenül. Megvalósult, mert az élet bár sinus hullámokkal mérte a jót és a rosszat, a szerencsét és a szerencsétlenséget, de nem adtuk fel. Kitartottunk. A kitartás pedig mindig elnyeri a jutalmát. Jelen esetben a kékséget-rémséget-szépséget.