Maine Coon macska tenyészetünk visszatért a „Csipkerózsika álomból”

Tenyészetünk 4 hónapos szívtiprója

Mint ahogy azt az utolsó bejegyzésemben olvashattátok, két éve májusban úgy döntöttem, hogy befejezem a macska tenyésztést. Az R alomban akkor gyönyörű, egészséges kék babák születtek. Azt szokták mondani a „Csúcson kell befejezni”. A csúcson hagytuk abba.
Mi változott mégis? Miért születtek meg a Secret, azaz Titkos babák?

Az elmúlt két év elég volt ahhoz, hogy pihenjünk egy kicsit, elfelejtsük a nehézségeket, a csalódásokat. A zűrös Covid időszakban sokat dolgoztam home officeban, s bár nem a cicák társaságában töltöttem az időmet, mégis ebéd időben és esténként a saját bőrömön érezhettem, mennyit tud adni egy szórakoztató Maine Coon cica, egy doromboló társ. Ebben a bezárt időszakban még inkább felértékelődött a velük való kapcsolatunk is. Az eltelt két év alatt sem lanyhult érdeklődésetek cicáink iránt, még mindig nagyon sok kedves üzenetet, e-mailt, telefonos megkeresést kaptunk tőletek. Ez megérintett bennünket és azt mutatta, hogy bíztok bennünk, várjátok, hogy újra cicák szülessenek nálunk. Egy kedves fiatal kezdő tenyésztő is megtalált a cica vásárlási igényével, de elmondtam neki is, hogy nincs kandúrunk, így nem lesznek kölykeink egy ideig. Aztán megláttam a kandúrját és elképzeltem, milyen gyönyörű kölykök születhetnének… Szívembe hasított a felismerés, hogy nem zártam még le teljesen magamban a tenyésztést, úgy gondoltam, adjunk egy esélyt magunknak, a sors majd eldönti, lesz-e folytatás.

Mivel lassan az 5X-hez közeledem, sok mindent megtanultam már az életben. A kitartáson kívül például azt, hogy nem hozunk elhamarkodott döntéseket. Ennek a megfontoltságnak köszönhető, hogy bár aktív fiút nem tartottunk meg a tenyészetben, de 4 csodálatos lányt nem ivartalanítottunk. Ez biztosította, hogy ha mégis újra szeretnénk kezdeni a tenyésztést, azokkal a vérvonalakkal tudjunk dolgozni, amiket már ismerünk és bízunk bennük.

Így tenyészetünk üdvöskéjét, lányom kedvencét Angelpaw Night Queen-t a fent említett csodás kék kandúrral pároztattuk és a frigy sikeres lett, megszületett az S alom. A fiatal tenyésztő megkapta tőlünk álmai lány cicáját, mi pedig megtartunk egy kandúrt, Angelpaw Secret Night-ot (anyukája hasonmását), akit lányom, Niki választott ki. Ő lesz tenyészetünk 2.0 tenyész kandúrja, s alig várjuk, hogy 10-12 hónapos legyen és megmutassa Fergie-nek és Infinity-nek milyen nagyfiú ;-) Egyenlőre Infinity saját gyermekeként szoptatja :D Nagyon kis cukkerek.

Tartogatunk számotokra más meglepetést is, melyről hamarosan beszámolok. Előzetesben annyit, hogy másik kandúrkát is hozunk hamarosan haza, hogy a kis kék Night fiúcska ne érezze magát egyedül és jövőre Night Queennek és Xaliahnak is legyen udvarlója. A másik kis csávó is el fogja rabolni a szíveket :D, ebben biztos vagyok.