Fekete Maine Coon kandúr az Angelpaw tenyészetben

Volt már fekete MCO kandúrunk korábban, – aki ráadásul nálunk született és később nagyon büszkévé tett bennünket, hiszen DC a 2016-os FIFe Macska Világkiállításon nagyon jól szerepelt – de sajnos nem tudtuk megtartani tenyészetünkben, mert rokonságban volt akkori cicáinkkal, nem volt hozzá nőstényünk. Azóta is vágytunk egy fekete kandúrra. 2021-ben végre rátaláltunk álmaink fekete Maine Coon kandúrjára.

Heart Stealer Devil’s Black David, amikor tenyészetünkbe érkezett

Választásunk Heart Stealer Devil’s Black David-re esett. A tenyésztőt régóta ismerjük, megbízunk benne. Black apukája jól teljesített a tenyészetben, így reméljük fia is sikeres kandúr lesz a jövőben.
Black (Niki szerint Dark) teljesen passzol tenyészetünkbe, hordozza azokat a jegyeket, melyeket egy kandúrban keresünk. Csodás hosszú fülei vannak, nagyon jó testfelépítése, kiegyensúlyozott megjelenése, hosszú, bolyhos farka és szép profilja. Ráadásként a fekete bunda, mint fenotípus mellett genetikailag hordozza a dilution gént, azaz kék Maine Coon nőstény cicáinkkal nemcsak fekete, de kék cicákkal is meg tudnak bennünket ajándékozni.

A fiatal kandúr természete is figyelemre méltó. Bújós, kedves és dorombolós. Tenyészetünk másik ifjoncával, Angelpaw Nighttal hatalmas barátságot kötöttek és szinte elválaszthatatlanok. Ahogy a tinédzserek, ők is együtt bandáznak, kergetőznek, játszanak önfeledten.

A cuki Maine Coon fekete cicus

Reményeink szerint hamarosan érdeklődni fognak a lányok után. Tudom, hogy a cikk olvasói között sokan várják, hogy újra babák szülessenek nálunk. :-)

2022.07.27 -én Black első nászából Angelpaw Night Queen-nel, tenyészetünk kék füst királynőjével gyönyörű kék kisfiú született tenyészetünkben, Angelpaw Thunder of Night, aki csodálatosan egyesíti magában anya és apa csodás jegyeit.

A büszke Maine Coon apuka Angelpaw macska tenyészetünkben